در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد بهترین غذاها برای سرماخوردگی + بهترین آبمیوه ها برای سرماخوردگی+ جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.در اینبخش بهترین غذاها برای سرماخوردگی رابه همراه بهترین آبمیوه ها برای دوران ابتلا بـه سرماخوردگی را معرفی می کنیم. بهتر اسـت وقتی دچار سرماخوردگی میشویم بـه پزشک مراجعه نکنیم، مگر در مواردی بیماری شدید اسـت. در .اقع بهترین راه استراحت و خوردن غذاها و آبمیوه های مفید اسـت، خوردن دارو مخصوصا در زمان حال درمان خوبی نیست و مواد طبیعی می توانند اثرات بهتری داشته باشند.
سالها اسـت کـه برای درمان سرماخوردگی، نخستین گزینهای کـه بـه ذهن هر کس میرسد، سوپ مرغ اسـت. البته دلایل قانعکنندهای هم برای این شهرت وجوددارد. با درست کردن یک سوپ مرغ ساده، میتوان منبع ایدهآلی از ویتامین ها، موادمعدنی، کالری و پروتئین در اختیار داشت.
در هنگام بیماری، بدن بـه این مواد، احتیاج زیادی دارد. سوپ مرغ، علاوهبر مواد نامبرده، منبع خوبی برای تأمین الکترولیت و مایعات اسـت. مایعات و الکترولیتها برای آبرسانی بـه بدن لازم هستند؛ بـهویژه زمانی کـه زیاد بـه دستشویی میروید. در مواقعی کـه دچار تب هستید هم، نیاز بدن بـه مایعات افزایش پیدا می کند. پژوهشی درباره فواید سوپ مرغ در هنگام بیماری نشان داده اسـت کـه:
سوپ مرغ بیش از هر مایع دیگری برای تخلیه مخاط بینی مفید اسـت. شاید بـهعلت بخارات گرم این غذا، خاصیت ضداحتقان در آن وجوددارد و التهاب بینی را کاهش می دهد. دلیل دیگر اثرگذاری سوپ مرغ در رفع سرماخوردگی وجود اسیدآمینهای موسوم بـه سیستئین «cysteine» در آن اسـت. ان-استیلسیستئین «N-acetyl-cysteine» نوعی سیستئین اسـت کـه مخاط بینی را تجزیه میکند، دارای خواص ضدویروسی اسـت.
و اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی هم دارد. سوپ مرغ مانع از فعالیت سلولهای سفید خون موسوم بـه نوتروفیل می شود. این سلولها می توانند باعث بروز علائمی مانند عطسه و کیپ شدن بینی شوند. این خاصیت سوپ اسـت کـه موجب درمان عده ای از انواع سرماخوردگی و آنفولانزا می شود.
آبگوشت هم مانند سوپ مرغ منبع مناسبی برای تأمین آب بدن در هنگام بیماری و سرماخوردگی اسـت. آبگوشت طعم خوبی دارد و حاوی کالری، ویتامینها، موادمعدنی مانند منیزیم، کلسیم، فولات و فسفر اسـت. اگر آبگوشت را همان طور داغ نوش جان کنید، بـهدلیل وجود بخار گرمی کـه دارد بـه التیام احتقان بینی هم کمک خواهد کرد. این غذای خوشمزه، در تأمین آب بدن در هنگام بیماری مؤثر اسـت.
بعضیاوقات، در هنگام بیماری، معده کمی ناراحت می شود و امکان هضم و دفع مواد جامد هم دشوار می شود. بهمین خاطر، مصرف مایعاتی مانند آبگوشت می تواند بـه رفع این مشکل هم کمک کند. اگر بـه سدیم حساسیت دارید، یادتان باشد کـه آب گوشت یا سوپهای آمادهای کـه در فروشگاهها عرضه میشوند، حاوی مقدار زیادی نمک هستند.
رعایت دستور غذایی صحیح پختن آبگوشت باعث می شود تا کالری مناسب، پروتئین و مواد مغذی بیشتری نسبت بـه سوپ بـه بدنتان منتقل شود. البته برخی ادعاها درباره خواص استخوان و آب گوشت ریشههای علمی ندارند و نیاز بـه انجام تحقیقات بیشتری درباره آن ها وجوددارد.
سیر دارای خواص بیشماری اسـت. از این ماده غذایی، قرنهای متمادی برای درمان انواع بیماریها استفاده شده و خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی و ضدقارچ دارد. سیر بـه تقویت سیستم ایمنی بدن هم کمک می کند. تعداد پژوهشهای اندکی حاکی از اثرگذاری سیر بر درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بودهاند. اما بـه هرحال عده ای از مطالعات نیز اثربخشی این ماده را در درمان بیماریهای نامبرده تأیید کردهاند.
بنا بـه یک پژوهش، افرادی کـه بیشتر از سیر مصرف می کنند، کمتر از دیگران بیمار می شوند. دراین مطالعه، گروهی کـه سیر مصرف می کردند تا ۷۰ درصد کمتر از گروه دیگری از افراد تحت پژوهش کـه فقط دارونما استفاده میکردند، بـه بیماری دچار شده بودند. این افراد درصورت ابتلا بـه بیماری هم بـهطور متوسط ۳.۵ روز سریعتر از گروه دیگر التیام پیدا میکردند.
تحقیقاتی هم وجوددارد کـه نشان می دهند مصرف سیر و مکملهای عصاره سیر کهنه باعث تقویت سیستم ایمنی و التیام سریعتر آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. اضافه کردن سیر بـه آبگوشت و سوپ هم طعم آن ها را التیام میبخشد و هم بـه افزایش خواص درمانی این غذاها کمک میکند.
آبرسانی بـه بدن در هنگام بیماری یکی از مهم ترین کارهایی اسـت کـه باید انجام بدهید. بـهویژه، زمانی کـه دچار تب، تعریق زیاد، اسهال یا استفراغ میشوید، باید جلوی کاهش الکترولیتها و آب بدن خودرا بگیرید. آب و شیره نارگیل یکی از بهترین مواد برای تأمین آب بدن در هنگام بیماری اسـت.
شیره نارگیل هم خوشطعم و شیرین اسـت و هم گلوکز و الکترولیت برای آبرسانی یا هیدراته کردن بدن دارد. بنا بـه تحقیقات، شیره نارگیل بعد از تمرینات و حرکات ورزشی و اسهال خفیف برای تأمین آب بدن مناسب اسـت. ضمنا شیره نارگیل نسبت بـه مایعات مشابه دیگر بیشتر با معده سازگاری دارد.
تحقیقاتی کـه درباره نارگیل روی حیوانات انجام شده اسـت، نشان میدهد کـه شیره نارگیل از استرس اکسیداتیو جلوگیری میکند و باعث نظارت قندخون هم میشود. اگر تاکنون شیره نارگیل مصرف نکردهاید، بهتر اسـت با مقدار اندکی ازآن، مصرف را شروع کنید، زیرا عده ای از پژوهشها نشان می دهد کـه این ماده نسبت بـه سایر نوشیدنیهای مشابه، نفاختر اسـت.
چای داغ برای بیماریهای متعددی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی مفید واقع میشود. مانند سوپ مرغ، چای داغ هم خاصیت درمان التهاب و احتقان دارد و باعث میشود تا مخاط سینوسها تخلیه شوند. البته داغ بودن چای بـه رفع التهاب کمک می کند اما حواستان باشد کـه داغ بودن بیشازحد هم موجب آزردگی گلو خواهد شد. عده ای از افراد فکر می کنند کـه کافئین موجود در چای باعث تخلیه آب بدنشان میشود.
اما باید گفت کـه جای نگرانی نیست. زیرا مقدار کافئین موجود در بعضی از انواع چای، آنقدری نیست کـه بخواهد موجب بیآب شدن بدن شود. بـهعبارت دیگر، مصرف چای در طول روز نهتنها باعث انتقال مایعات و آبرسانی بهتر بـه بدن می شود، بلکه بـه رفع احتقان و التهاب هم کمک می کند. علاوهبراینها، چای حاوی مادهای موسوم بـه پُلیفِنول اسـت کـه در گیاهان یافت میشود و دارای خواص بسیار زیادی اسـت.
پلیفنولها مزایای زیادی بـههمراه دارند؛ از خواص آنتیاکسیدان و ضدالتهاب بگیرید تا ویژگیهایی کـه از سرطان پیش گیری میکنند. تانِن یکی از انواع پلیفنول موجود در چای اسـت. این ماده هم بـهعنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و هم خواص ضدویروسی، ضدباکتریایی و ضدقارچ دارد. نتایج یک پژوهش ثابت کرده اسـت کـه تانیک اسید موجود در چای سیاه می تواند مقدار یک نوع باکتری رایج در گلو را کاهش بدهد.
در مطالعهای دیگر، مصرف چای ختمی باعث کاهش رشد آنفولانزای مرغی در لولههای آزمایشگاه شد. چای اِکیناسه یا سرخارگل هم باعث کاهش دوره آنفولانزا و علائم آن می شود. در مطالعات بالینی مشخص شده اسـت کـه انواع مختلفی از چای برای درمان گلودرد و درمان سرفه مؤثر واقع می شوند. این ویژگیها موجب می شود تا چای مادهای مهم در رژیم غذایی یک فرد بیمار باشد.
عسل دارای خواص ضدمیکروبی قوی اسـت و ترکیبات ضدباکتری دارد. خواص ضدمیکروبی عسل آنقدر زیاد اسـت کـه از زمان مصریان باستان تاکنون ازآن بـهعنوان مادهای برای پانسمان زخم استفاده می شود. عده ای از شواهد، حاکی ازآن اسـت کـه عسل برای تحریک سیستم ایمنی بدن هم مفید واقع می شود.